Reductie print

Een super toffe workshop waarin je op twee zondagochtenden gaat werken aan een kleurendruk. Met behulp van de reductie techniek ga je een kleurendruk maken in 2  / 3 kleurdrukken.
Je mag een eigen ontwerp meenemen, maar ook in het atelier zijn er verschillende leuke en goed bruikbare voorbeelden.

IJsvogel – Annelies van der Schuit
reductieprint


Wat is een reductie print?
Een reductie print is opgebouwd uit verschillende gekleurde druklagen. In de drager (lino / vinyl) van de afbeelding wordt voor elke nieuwe druk een gedeelte weggesneden.
Bij de nieuwe druk zie je dan een gedeelte van de vorige druk (kleur) er door heen. Op deze wijze stel je het beeld samen in een paar drukken.

Wat ga je doen?
De week voorafgaand van de workshop krijg je een uitgebreide mail met informatie. Uiteindelijk ga je 10 prints maken op papier. Een klein stukje gutswerk doe je thuis. De mooiste print krijgt een passe – partout.

Dag 1
Op de eerste ochtend kijken we naar de afbeelding/ontwerp en maken we een plan. Je maakt een start met het eerste snijwerk en drukt de eerste reeks van laag 1 af. Dag 2
Om verder te kunnen werken aan de volgende laag krijg je materiaal mee naar huis. Op de tweede zondag druk je de tweede af.

DATA: 2020
Vrijdag 26 juni & vrijdag 3 juli (nog 2 plaatsen beschikbaar) Zondag 28 juni & zondag 5 juli (nog 4 plaatsen beschikbaar)

De workshop vinden binnen Carrè in een grotere ruimte plaats en binnen de richtlijnen van het RIVM.

De kosten zijn voor de 2 daagse € 64,- per persoon incl. materiaal voor beide ochtenden.
Info en reserveren

Welkom